Zobrazuje sa všetkych 11 výsledkov

Tatry na tanieri – Štefan Packa

4.75 
Najmenšie veľhory sveta sú nielen pokladnicou unikátnych prírodných skvostov, ale aj dejiskom strhujúcich ľudských príbehov. Pred vyše 140 rokmi sa vďaka Košicko-bohumínskej železnici otvorili svetu, vyrástli tatranské osady, desiatky hotelov a sanatórií, horské chaty so špecifickou atmosférou a nezabudnuteľnými osobnosťami... Takto sa začal písať aj príbeh tatranského hotelierstva a gastronómie. Bohato ilustrovaná kniha vám predstaví Tatry z nevšedného zorného uhla – cez príbehy a vynikajúce recepty chatárov, hotelierov, majstrov kulinárneho umenia, prominentných návštevníkov. Ochutnajte Tatry!

Tradičná babičkina kuchárka 3 – Zdenka Horecká,Vladimír Horecký

11.31 
Kniha manželov Horeckých obsahuje najlepšie recepty kačacích a husacích hodov s rôznymi tradičnými prílohami, recepty sviatočných jedál - šaláty, polievky, hlavné jedla z mäsa a rýb, tradičné vianočné múčniky a recepty pre Nový rok a Fašiangy. Dobrú chuť.

Tradičná babičkina kuchárka 2 – Zdenka Horecká

11.31 
Máte chuť na tradičnú slovenskú kuchyňu z plodov jari a leta ? Tradičná babičkina kuchárka 2, jar/leto je edičné pokračovanie knihy Tradičná babičkina kuchárka 1 jeseň/zima. Známy autori kuchárských kníh, manželia Horecký, Vám prinášajú jedinečné recepty slovenskej kuchyne zo základom v jarnej a letnej zelenine a ovocí. Kniha obsahuje overené recepty šalátov, predjedál, polievok, hlavných jedál, múčnikov, džemov a ovocných štiav. Zaujme Vás aj osobitná kapitola múčnikov Veľkej noci. Dobrú chuť.

Rok v slovenskej ľudovej kuchyni – Katarína Nádaská

25.56 
Katarína Nádaská v knihe prináša zasvätený pohľad na tradičnú kuchyňu v presvedčení, že práve táto stránka ľudovej kultúry môže byť žriedlom originálnych farieb, chutí a vôní Slovenska, ku ktorým sa oplatí vracať aj v dnešných časoch, keď do našej stravy masívne prenikajú vplyvy svetovej kuchyne. V prvej časti knihy sa dočítate o vývine stolovania a prípravy pokrmov v tradičnej domácnosti a o najčastejšie používaných surovinách. Druhá časť približuje jednotlivé regióny Slovenska z hľadiska jedál a nápojov, ktoré pre ne boli a stále sú typické. Napokon tretia, najrozsiahlejšia časť ponúka recepty zozbierané zo všetkých regiónov a upravené tak, aby sa podľa nich dalo variť aj dnes. Recepty sú usporiadané podľa ročných období, spoluautorky Aneta Orosiová a Janica Lacová k mnohým z nich ponúkli aj zdravšiu verziu.

Tradičná slovenská vianočná kuchárka – Zdenka Horecká,Vladimír Horecký

13.21 
Kniha ponúka recepty na tradičné, ale aj iné recepty, ktoré sa postupne udomácnili v našej kuchyni. Nájdete v nej recepty na klasické kapustové, mäsové, ale aj pôstne polievky, šaláty, predjedlá a chuťovky, jedlá z mäsa, z hydiny, rýb a zveriny, bezmäsité jedlá, ale aj drobné vianočné pečivo, koláče, torty zákusky i recepty na prípravu vianočných, či novoročných nápojov a slaného pečiva k vínu.

77 tradičných receptov – Silvia Pilková

14.16 
Napriek tomu, že sme obklopení množstvom inšpirácií zo zahraničných kuchýň, rokmi overené recepty a rady našich babičiek nesmú zapadnúť prachom. Spoznajme teda najprv seba a svoje korene a až potom sa otvorme svetu. Ponúkame vám výber zaujímavých tradičných receptov na jedlá pripravované z dostupných surovín, ktoré varili naši predkovia. Veríme, že mnohé z nich si obľúbite a že si nájdu miesto vo vašej domácnosti. Silvia Pilková je hrdá Slovenka. Narodila sa v Banskej Štiavnici, no predkov má aj v Bardejove. Keďže od detstva žije v Bratislave, blízke jej je celé Slovensko. Jej prastarká otvorila v Amerike jedáleň pre slovenských baníkov, a keď zarobila peniaze, vrátila sa na rodné Slovensko. To majú spoločné, pretože aj Silviu osud zavial do rôznych kútov sveta a vždy sa vrátila domov. Schopnosť dobre variť je ich rodinné dedičstvo.

Egy szlovák vendéglős kedvenc receptjei – Peter Pišťanek

7.47 
Peter Pistanek 1960-ban született Dévényújfaluban. A benne rejlő amatőr szakácsi potenciált már egész kis gyerekként felfedezte magában, mikor a Sunar márkájú tejport kakaóval összekeverve sikerült feltalálnia az instant kakaót. Tizenhárom évesen, a szüleinek főzte élete első gulyását - ennek elkészítését utóbb tökélyre fejlesztette. Nem szereti a rizsfelfújtat, a krumplistésztát, a köménymagos levest, a köménymagos krumplit (úgy egyáltalán: a túl sok köményt), a kávét, a teát, a francia típusú penészes sajtokat, a grépfrútot és bármi keserűt. Imádta a gulyást, a bablevest, a lencsefőzeléket, az olasz tésztákat, az ementálit, az edamit, a hidegkonyhát, a fagylaltot, a Sauternes és Monbazillac környéki borokat, valamint a borpárlatokat Cognac és Armagnac környékéről. Jó társaságban nem vetette meg a Jalisco környéki tequilát sem. Az iskolai menzák és a katonai kantinok nagy ismerője és tisztelője volt. Ezek a szerelmek és ellenszenvek azonban egyszercsak platonikussá váltak, amikor vegetáriánus lett. Egy nagy informatikai cég marketingeseként szabad perceiben, melyeket átszőttek azok a gondolatok, hogy mit is ehetne még, szórakoztató könyvek írásával is foglalkozott. Művei között szerepel a Rivers of Babylon és a Skazky o Vladovi (Történetek Vladóról) című regénytrilógia, többkötetnyi elbeszélés és kispróza, számos publicisztikai írás. Magyarul a három elbeszélését tartalmazó Különcök című kötete olvasható. Pistanek 2015-ben hunyt el Pozsonyban.

Tradičná slovenská vianočná kuchárka – Zdenka Horecká,Vladimír Horecký

13.21 
Kniha ponúka recepty na tradičné, ale aj iné recepty, ktoré sa postupne udomácnili v našej kuchyni. Nájdete v nej recepty na klasické kapustové, mäsové, ale aj pôstne polievky, šaláty, predjedlá a chuťovky, jedlá z mäsa, z hydiny, rýb a zveriny, bezmäsité jedlá, ale aj drobné vianočné pečivo, koláče, torty zákusky i recepty na prípravu vianočných, či novoročných nápojov a slaného pečiva k vínu.

Tatry na tanieri – Štefan Packa

4.75 
Najmenšie veľhory sveta sú nielen pokladnicou unikátnych prírodných skvostov, ale aj dejiskom strhujúcich ľudských príbehov. Pred vyše 140 rokmi sa vďaka Košicko-bohumínskej železnici otvorili svetu, vyrástli tatranské osady, desiatky hotelov a sanatórií, horské chaty so špecifickou atmosférou a nezabudnuteľnými osobnosťami... Takto sa začal písať aj príbeh tatranského hotelierstva a gastronómie. Bohato ilustrovaná kniha vám predstaví Tatry z nevšedného zorného uhla – cez príbehy a vynikajúce recepty chatárov, hotelierov, majstrov kulinárneho umenia, prominentných návštevníkov. Ochutnajte Tatry!

Tradičná babičkina kuchárka 3 – Zdenka Horecká,Vladimír Horecký

11.31 
Kniha manželov Horeckých obsahuje najlepšie recepty kačacích a husacích hodov s rôznymi tradičnými prílohami, recepty sviatočných jedál - šaláty, polievky, hlavné jedla z mäsa a rýb, tradičné vianočné múčniky a recepty pre Nový rok a Fašiangy. Dobrú chuť.

Tradičná slovenská vianočná kuchárka – Zdenka Horecká,Vladimír Horecký

13.21 
Kniha ponúka recepty na tradičné, ale aj iné recepty, ktoré sa postupne udomácnili v našej kuchyni. Nájdete v nej recepty na klasické kapustové, mäsové, ale aj pôstne polievky, šaláty, predjedlá a chuťovky, jedlá z mäsa, z hydiny, rýb a zveriny, bezmäsité jedlá, ale aj drobné vianočné pečivo, koláče, torty zákusky i recepty na prípravu vianočných, či novoročných nápojov a slaného pečiva k vínu.