Zobrazených 1–24 z 552 výsledkov

Skandináv mítoszok

14.65 
Fedezd fel a tűz és a jég világát, ahol istenek versengenek a hatalomért, óriások harcolnak szörnyekkel és trollok bújnak meg a barlangokban. A több mint 20 gyönyörűen illusztrált történetből megismerheted az északi istenek és teremtmények fantasztikus kalandjait.

Ki járt erre?

11.61 
Te mit tennél, ha eltévednél az erdőben? Az őzikével éppen ez történt. Szomorúan és félve indult a mamája keresésére, az erdőben talált lábnyomokat követve. De ezek vajon tényleg az őzmama nyomai? Vagy valaki más járt erre?


Felfedezőútja során az őzike sokat tanul az állatokról. Miért mászik a mókus olyan ügyesen fára? Milyen a fülesbagoly lábnyoma? Melyik állat mozog a leghalkabban, és vajon hogyan úszik a kacsa úszóhártyás lábaival a vízben? Ha segítesz az őzikének megkeresni a mamáját, rengeteg meglepetés vár rád!

Gigantosaurus: Dínópédia

9.86 
Játékos kalauz a dinoszauruszok és őslények világába!

Csatlakozz Mazuhoz, Tinyhoz, Billhez és Rockyhoz egy izgalmas tanulmányútra, mely során elképesztő tényeket fedeznek fel a dinoszauruszokkal és őslényekkel kapcsolatban!
Emeld fel a füleket, és fedezd fel a rajzfilmszereplők mögött megbúvó valódi dinoszauruszokat. De légy óvatos útközben - Giganto nagyon éhes!

Fundamentals of Materials Engineering – A Basic Guide

68.61 
Fundamentals of Materials Engineering - A Basic Guide is a helpful textbook for readers learning the basics of materials science. This book covers important topics and fundamental concepts of materials engineering including crystal structure, imperfections, mechanical properties of materials, polymers, powder metallurgy, corrosion and composites. The authors have explained the concepts in an effective way and by using simple language for the benefit of a broad range of readers. This book is also beneficial to the students in engineering courses at B.Sc, M.Sc, and M.Tech. levels.

Irány az emberi test!

9.65 
Fedezd fel az EMBERI TEST csodáját velünk!
Biztosan hallottad már azt a mondást, hogy ép testben ép lélek. De hogyan is néz ki ez az "ép test"? Milyen részekből áll, hogyan működik, mire képes és miképpen küzd meg a betegségekkel? E hasznos kis kötet segítségével nem csak megismerheted a testrészek, szervek nevét, helyét és működését, de számos érdekességgel és meglepő ténnyel is találkozhatsz.
Nos, készen állsz bekukucskálni velünk testünk rejtelmeibe?

Svět objevů a vynálezů

10.76 
Vyprávění volně navazuje na celoroční putování Aničky a Honzíka z knihy Rok stromů, kteří tráví víkendy na chalupě u dědečka a babičky v severních Čechách.

Hned na začátku prázdnin na půdě najdou starý, trochu roztrhaný a místy nečitelný deník dědečkova bratra Ferdinanda – světoběžníka, který měl vždycky rád cestování, hádanky, bádání, tajemství a dobrodružství. Ferdinandovy zápisky je vrhnou do světa nejrůznějších objevů a vynálezů, které posunuly lidstvo. Díky tomu, že některé stránky v deníku jsou nečitelné, nebo dokonce celé chybí, musejí děti hodně přemýšlet a hledat v knihách a mapách. Na rozluštění deníku pracují celé prázdniny a všech deset objevů se jim nakonec někdy i s pomocí dědečka podaří rozluštit. Ferdinand svoje cestování zahájil přesně 1. září 1962 a na cestách byl celých deset měsíců – jednotlivé kapitoly tak kopírují celý školní rok.

Világatlasz – Matricáskönyv

11.93 
Több mint 200 érdekes tény! Utazd körbe lenyűgöző világunkat, és fedezd fel csodáit ezzel az ismeretterjesztő matricáskönyvvel.


A világ legelképesztőbb helyeit, állatait és kulturális, valamint természeti csodáit színes rajzokkal illusztrált térképek, meseszép fényképek és több mint 150 beragasztható matrica kelti életre. Ismerd meg Földünk csodáit Lappföld rénszarvascsordáitól Japán nagy sebességű vasútjáig. Ha végigértél a könyvön, kapásból meg tudod majd válaszolni az alábbi kérdéseket: Melyik észak-amerikai vízesés lenne képes egy perc alatt megtölteni egymillió fürdőkádat? Hol építettek jégből hotelt? Melyik havasalföldi történelmi személyiségről mintázták a hírhedt Drakula grófot?


Ezeket találod a könyvben:
- rövid ismertetővel bevezetett, érdekességekkel illusztrált nagy térkép minden régióról
- több mint 150 matrica a régiók látványosságaihoz
- ismeretterjesztő oldalak minden régióról, ikonikus épületeire, műemlékeire, állataira, természeti jelenségeire és kulturális eseményeire vonatkozó érdekességekkel
- több mint 200 lebilincselő tény és csodálatos fénykép a látnivalókról

Mamutia kniha matiky

17.95 
Prečo je nula dôležitá? Čo je to prvočíslo? Na čo slúžia zlomky, desatinné čísla a percentá? Čím sa vyznačuje mnohosten? Čo je to pravdepodobnosť? Aké vlastnosti má Pascalov trojuholník a na čo sa dá využiť Fibonacciho postupnosť? To všetko nájdete v najoriginálnejšej a najbláznivejšej knihe o matematike.

Zvedavé a všetečné mamuty Davida Macaulaya, ktorý knihu napísal a ilustroval, nepokazia žiadnu zábavu. A vo všetkom im pomáhajú malé chobotíkovce. Po knihách Úplne nová mamutia kniha techniky a Mamutia kniha vedy sa s nimi autor vydáva do sveta matematiky, aby vás zasvätil do jej základov.

Moja veľká kniha znalostí

19.99 
Priprav sa na množstvo poznatkov! Objav zázraky našej planéty s jej históriou, zvieratami, krajinami a miestom vo vesmíre v jednej veľkej knihe poznatkov. Tento obrovský atlas je plný faktov a zábavných kvízov. Dve veľké rozkladacie strany podnecujú detskú predstavivosť. Jedinečná kniha, s ktorou sa mladí bádatelia nikdy nebudú nudiť!

Lopnak-e a szarkák?

12.90 
Ki ne tudná, hogy a szarkák imádják a fényes holmikat, és el is lopják! Hányszor hallottuk már, hogy jó pár pókot lenyelünk álmunkban, vagy hogy egy hangos kiáltás is lavinát okozhat?


Pedig ez mind városi legenda! Tévhit egytől egyig, csupa olyan állítás, amelyeket soha semmiféle természettudományos kutatás nem igazolt.


Életünkben megannyi jó tanáccsal lát el minket a nagymama, és megannyi modern mítosszal találkozunk az interneten, amelyet kétkedés nélkül elfogadunk – és továbbadunk – úgy, hogy soha nem vesszük a fáradságot, és nem ellenőrizzük az igazságtartalmát. Erre vállalkozott helyettünk három tudományos újságíró, akik semmit sem vesznek készpénznek, és szeretnek a dolgok mélyére hatolni. Ízekre szedik „népi bölcsességeinket”, és rámutatnak arra, mennyi tévhit vesz körül minket a mindennapokban.


A szakmailag kiválóan felkészült szerzők érthető, olvasmányos formában teszik közzé kutatásaik eredményét, és szembesítenek minket a sokszor meglepő igazsággal. Maartje Kouwen – Steijn van Schie – Koen Moons tudományos újságírók.

Legyél te is ökohős!

11.61 
Legyél te is ökohős! Ez a könyv – dugig megpakolva lépésről lépésre leírt projektekkel – tökéletes választás azoknak a fortélyos gyerekeknek, akik égnek a vágytól, hogy újrahasználjanak, újrahasznosítsanak, és megtegyék a magukét a környezetért.


Egyszerű és kihívást jelentő feladatok váltakoznak a könyvben, és az olvasók megtanulhatják, hogyan alkossanak új tárgyakat a hulladékból, hogyan tegyék ökobarátabbá az otthonukat, és hogyan varázsolhatják még a legaprócskább kertet vagy udvart is a vadvilág menedékévé.

A világ zászlói

11.93 
A világ zászlói Üdvözlünk a zászlók csodálatos világában!


Több mint 500 érdekes tény! Minden zászlónak megvan a maga jelentése, története és szimbolikája, ami sokat elárul az adott országról is. Minden zászló története egyedi és izgalmas! A világ zászlói matricás könyvből rengeteg érdekességet tudhatsz meg: Melyik országé az egyedüli zászló, amely nem négyzet vagy téglalap alakú? Melyik zászlón látható kaktuszon ülő, kígyót tartó sas? Melyik országé a világ egyetlen kétoldalas zászlója?


A könyvben találhatsz:
- térképeket a világ minden régiójáról, és a hozzájuk tartozó zászlókat
- több mint 190 zászlómatricát, melyeket a régiójukba ragaszthatsz - több mint 500 lebilincselő tényt, köztük rövid összefoglalókat országokról és zászlóikról
- a zászlók bemutatását és szemléletes ábrákat Ismerd meg a világ tájait a Világatlasz Matricáskönyvből!

Atlas zvierat

16.95 
Bohato ilustrovaný detský atlas uvedie zvedavého čitateľa do pozoruhodnej ríše zvierat. Čaká naňho dobrodružná cesta okolo sveta plná serióznych i zábavných faktov o vyše 100 druhoch živočíchov, o ich charakteristických znakoch i správaní. Vďaka podrobným dvojstranovým 3D mapám sa dozvie, v ktorých častiach našej planéty žijú, a získa informácie aj o prostrediach, ktoré sú ich domovom. Bohužiaľ, mnohým živočíšnym druhom hrozí vyhynutie. Táto kniha rozpráva príbeh niektorých z nich - ale vysvetľuje i to, čo sa dá robiť, aby sme im pomohli.

Špina – Smradľavé dejiny hygieny

24.90 
Umývanie rúk, čistenie zubov, sprchovanie, kúpanie, splachovacia toaleta ako súčasť hygieny sú už takou samozrejmosťou, že nad tým ani neuvažujeme.

No kedysi si o čistote mysleli niečo úplne iné:
„Ruky si umývaj často, nohy len zriedka a hlavu si neumývaj vôbec."
„Kúpem sa raz mesačne - bez ohľadu na to, či je to potrebné, alebo nie."
„V mojej rodine sa nikto nekúpal."

A to ešte nehovoríme o záchode, ktorý je samostatnou kapitolou! Ak sa chcete dozvedieť, ako naši predkovia riešili hygienu kedysi, prečo si mysleli, že voda škodí zdraviu, kde chodili na záchod, ako bolo možné, že dvorným dámam sa vo vlasoch udomácnili myši, a množstvo ďalších prekvapujúcich informácií z minulosti i súčasnosti, táto knižka je práve pre vás!

Periodická tabuľka

19.95 
Zoznámte sa s úžasným svetom prvkov, základných stavebných kameňov hmoty, z ktorých sa skladá nielen náš svet, ale celý vesmír. Dnes ich poznáme celkovo 118 a mnohé z nich majú jedinečné, niekedy až prekvapujúce chemické a fyzikálne vlastnosti. Napríklad gálium je kov, ale vplyvom telesného tepla by sa vám roztiekol v dlani, fluór je zasa plyn, ktorý dokáže vypáliť dieru do betónu! Čitateľ podrobne preskúma všetky prvky od aktínia po zirkón a zoznámi sa s príbehom každého z nich - ako bol objavený, aké má vlastnosti a na čo ho môžeme využiť. Text dopĺňa množstvo fascinujúcich fotografií.

Lacná kniha Elektrické ryby

15.90 
Elektrické ryby nie sú obyčajné ryby; nenájdeš ich len tak ľahko u niekoho v akváriu a veru ani na svojom tanieri. Sú to pozoruhodné ryby, žijúce v rôznych zákutiach sveta, a preto sa vedci neúnavne venujú ich výskumu. Prečo sú také fascinujúce?

Viac:
Elektrické ryby fascinovali civilizácie počas celých dejín ľudstva! Vedci túto skupinu rýb študujú nepretržite od ich oficiálneho objavu v 18. storočí. Snažia sa pochopiť, ako fungujú, a rozlúštiť ich mnohé tajomstvá. Výskum najskôr ukázal, že vyrobená elektrina je rovnaká ako tá, ktorú obsahuje blesk. O niečo neskôr sa vedci začali zaujímať o receptory a elektrické orgány, ale aj o to, ako elektrické ryby využívajú elektrinu...

Kniha je určená pre deti od 5 rokov.

Lacná kniha Holky jsou přece bezva

6.53 
Netradiční průvodce lákavě neprobádanou holčičí planetou provede kluky po všech známých i neznámých končinách holčičího světa. Co holky zajímá, o čem se baví, co je baví a co k smrti otravuje, o čem sní, k čemu mají vlohy a k čemu ne, čím je to dáno - to všechno se kluci dozvědí na stránkách této vtipně napsané knihy. Vždyť holky jsou přece bezva, ať už jako milované partnerky nebo spolehlivé kamarádky.
Pro čtenáře od 12 let.

Lacná kniha Ilustrované dějiny v datech

14.97 
Bohatě ilustrovaná encyklopedie usnadňuje porozumění historii. Základem je časová osa, která paralelně představuje události ve všech světadílech a uvádí je do vzájemných souvislostí. Dnes už totiž není základem dějepisu znalost dat a jmen, ale spíše porozumění jednotlivým epochám a principu dějin. Kniha je tak vhodným doplňkem k výuce dějepisu na základní škole.

Lacná kniha Život ve vesmíru

10.29 
Vesmír stále zůstává neprobádaným místem a lidé dělají vše pro to, aby alespoň nahlédli do tajů, které skrývá. Mezinárodní vesmírná stanice ISS je jedním z projektů, který vědcům umožní být blíže tajemstvím vesmíru a uskutečnit pozorování a experimen
ty, které by ze země dělat nemohli. ISS je největší vesmírná základna, kterou kdy lidstvo na oběžné dráze postavilo. Jakmile bude stanice dokončena, stane se třetím nejjasnějším objektem na noční obloze.
Kniha vám poskytne vyčerpávající informace o
podmínkách života a práci na vesmírné stanici, o její stavbě, složení i účelu, pro který vzníká. Dozvíte se o každodenních pracech kosmonautů a jejich vědeckých úkolech. Některé experimenty nebo alespoň jejich zjednodušenou podobu si můžete vyzkoušet
s kamarády. Stanete se tak alespoň na okamžik součástí týmu kosmonautů na oběžné dráze.
Součástí knihy je i papírová stavebnice vesmírné stanice. Model stanice tak může viset ve vašem pokoji dříve než se ta skutečná objeví na obloze.

Lacná kniha Panovníci českých zemí

10.58 
Kniha přehledně představuje všechny historicky doložené vládce v Českých zemích od 7. století a legendárního Sáma přes Mojmírovce, Přemyslovce, Lucemburky, Jiřího z Poděbrad, Jagellonce a Habsburky až po presidenty, kteří stáli v čele státních útvarů ve 20. století.

Lacná kniha Ekologie

4.21 
Věda a příroda v sobě skrývají spoustu zajímavostí a tajemství, které se vám pokusí poodhalit naše nová miniedice knih pro mládež Věda&Technika. Nejzajímavější témata, nejpoutavější fotografie a srozumitelný, populárně psaný text, jsou společným
jmenovatelem všech knih z naší nové řady. Astronomie, archeologie, ekologie i genetika jsou určeny všem, kdo chtějí něco nového poznat a vydat se za dobrodružstvím, které věda skýtá každému badateli.
Poznáte, jak ekologové studují rostlinné a živoč
išné druhy pozorováním, měřením a zaznamenáváním v jejich přirozeném prostředí.
Zjistíte, jak globální oteplování ovlivňuje životní prostředí.
Jaké změny v rozmanitosti druhů v přírodě může oteplování vyvolat.
Dozvíte se, proč některá zvířata žijí
v ledových podmínkách Antarktidy, zatímco jiným se dobře daří v tropických pralesech.
Podíváte se na různé ekosystémy.
Objevíte důležitost rostlin pro naši planetu

Lacná kniha Požáry a povodně

1.56 
Co dokáží sopky, nezvladatelné požáry, zemětřesení nebo hurikány se dozvíte v miniedici Přírodní katastrofy. Řada, určená převážně dětem, vás seznámí se vším, co vás může kolem těchto přírodních úkazů zajímat. Jak vznikají, jaké působí škody, jak se
dají předvídat a co lze proti nim dělat. Nechybí ani výčet těch nejzajímavějších událostí z lidské historie. S těmito knihami můžete nahlédnout pod pokličku přírodních zákonitostí a jevů, se kterými se stále častěji můžete setkat i v našich zeměpisný
ch šířkách.
Prozkoumejte povětrnostní podmínky, které způsobují lesní požáry či povodně.
Naučte se, jak bojovat s ničivým požárem.
Navštivte místa dřívějších katastrof.
Přečtěte si příběhy očitých svědků.
Prozkoumejte oblasti, které jsou stále o
hroženy.
Poznejte vědu týkající se předpovědí a prevence.

Úžasná semínka

9.99 
Přemýšleli jste někdy o tom, jak úžasná jsou semínka? Mohou být maličká jako zrnko prachu nebo velká jako... basketbalový míč! A jaké mají fantastické tvary! Některá vypadají jako hamburgery, jiná mají háčky nebo rohy.
V této knize plné krásných ilustrací se dozvíte zajímavosti o semenech ze všech koutů světa. Zjistíte, jaké pochoutky se vyrábějí z ořechů a dalších semínek, jak vypadají semena květin, stromů nebo jak semínka klíčí.

Marvel Studios: Všechno, co potřebuješ vědět

13.99 
Superhrdinské filmy ze světa Marvelu jsou spojeny do jednoho velkolepého vesmíru. Ať už jste nováčci nebo fandové, kteří si chtějí filmy osvěžit, tato publikace je určena právě vám. Rozpleťte dějové linky a vnořte se do přelomových bitev. Důkladně poznejte všechny hlavní postavy, které v nich vystupují, ať už jsou to hrdinové nebo padouši. V knize najdete spoustu informací, odpovědi na nejčastější otázky a přehledně graficky zpracované souhrny dějů všech filmů prvních tří fází filmového světa Marvelu.