Zobrazených 1–24 z 786 výsledkov

Ez állati – Érdekességek az állatvilágból

5.08 
Azt már a legtöbb gyerek tudja, hogy a leggyorsabb szárazföldi állat a gepárd, a legnagyobb tojást a strucc tojja, a kék bálna pedig Földünk leghatalmasabb élőlénye. De arról vajon hallottatok-e, hogy a kutya orrmintázata éppen olyan egyedi, mint az emberi ujjlenyomat? Tudtátok-e, hogy a jeges-medve bőre éjfekete? Gondoltátok volna, hogy a krokodilok és a madarak közeli rokonok? És azt, hogy a delfin sohasem iszik, a hangya pedig szinte egyáltalán nem alszik? Láttatok már olyan állatot, amely képes a víz tetején futni?

Zsákmányszerzés – Vadászat, harc az állatvilágban – Fedezzük fel együtt!

5.08 
Az állatvilágban kegyetlen harc folyik a táplálékért, a területért, az életben mara-dásért. A szabály egyszerű: minél kisebb vagy, annál több ellenséggel rendelke-zel, és ez éppúgy igaz az aprócska rovarokra és rágcsálókra, mint a csúcsraga-dozók utódaira. Tudtad, hogy a gyáva állatnak tartott foltos hiénák falkában akár egy zsiráfot vagy vízilovat is leterítenek? És azt, hogy a bumfordi külsejű va-racskos disznó még az oroszlántól sem fél? Gondoltad volna, hogy a szurikáták könnyedén elbánnak a halálos mérgű skorpiókkal? Tudtad, hogy a hollók még a szarkáknál is szemtelenebb tolvajok, hiszen rendszeresen kifosztják a rókák élel-miszerraktárait? A zsákmányszerzés és a harc az állatvilágban mindennapos, meg-szokott dolog, a természet törvénye ugyanis világos és kegyetlen: csak a legrá-termettebb maradhat életben.

Az óra és az idő – Mi Micsoda Junior 28 – Andrea Weller-Essers

11.31 
Hány órából áll egy nap? - Hogyan olvassuk le az órát? - A hét melyik napja van ma? - Hová bújt a kis ébresztőóra? A könyvben választ találsz e kérdésekre.

Mravenisko – Jitka Petřeková

9.49 
Pozorovali ste niekedy hemženie tisícov mravcov v najbližšom okolí mraveniska a premýšľali, čo sa deje v tej veľkej kope ihličia pri päte statného smreka? Podobné otázky napadajú mnohým z nás, ale nie každý mal príležitosť nazrieť do mraveniska. Teraz je to možné. Táto kniha obsahuje priestorový model mraveniska, vďaka ktorému sa čitatelia oboznámia s každou jeho časťou. Zistíte, ako mravce žijú, čím sa živia a čo celý deň pri svojom zhone za potravou robia.

Gyerek világatlasz – Andrea Schwendemann

15.25 
A német Ravensburger gyerekkönyvkiadó által készített kötet megismerteti a gyerekekkel a földrészeket, országokat, hegyeket, folyókat és nagyvárosokat. A figyelemfelkeltő szöveg, a rengeteg fénykép és színes illusztráció fontos, érdekes vagy meglepő tényeket mutat be a világ különböző tájairól. A kvízkérdések és a térképészeti alapismeretek segítségével a gyerekek játszva megtanulják a térképek használatát. - A gyerekek életkorának megfelelő, korszerű természetföldrajzi és társadalomföldrajzi térképek. - Érdekességek természeti csodákról, állatokról, országokról és kultúrákról. - Kvízkérdések a térképolvasás játékos tanulásához. - A világ összes zászlója.

Lovak – Silke Behling

9.80 
A helyére kerül a nyereg, meghúzod a hevedereket, és óvatosan felülsz a lovad hátára. Készen állsz a kalandra? Akkor indulhatunk! A ló gyönyörű állat, nemcsak sportolásra termett, hanem hűséges barátod is lehet. Ismerd meg a különböző fajtákat a pónitól a telivérig

Povedz mi koľko – Émilie Gilletová,Alica Wursterová

14.16 
Táto kniha prináša odpovede na vyše 200 otázok z geografie, ktoré kladú všetky deti a na ktoré dospeláci nie vždy vedia odpovedať! Farebné strany so samolepkami oddeľujú 5 samostatných tém: Zvieratá Ľudské telo Príroda Civilizácie Svet Vtipné ilustrácie Otázky o svete, ktorý nás obklopuje Jednoduché odpovede A navyše množstvo samolepiek Pre deti od 3 rokov

Rovarok 30 másodpercben – Anna Claybourne

9.33 
Felfedezőútra hívjuk az olvasót a rovarok bámulatos világába. Az információk sorát gyors összefoglalók és izgalmas küldetések teszik változatossá. A kezdő rovarszakértőket vidám illusztrációk segítik abban, hogy könnyen kiismerjék magukat a Földön élő állatok legnépesebb osztályában.

Zvieratá okolo nás

9.41 
Výnimočná kniha, ktorá obsahuje poznámky a nákresy prírodovedcov, ktorí premenili neraz náhodné stretnutia so zvieratami na verné akvarely. Deti sa prostredníctvom titulu zoznámia s obyvateľmi lesa ako je napr. lasica obyčajná, pĺšik lieskový, jazvec lesný, rys ostrovid, glezg hrubozobý, medveď hnedý, či sokol sťahovavý. Spoznajú spôsob ako zvieratá žijú, ich stravovacie návyky, prostredie, v ktorom sa pohybujú, čo robia zvieratá na jar a mnohé ďalšie podnetné informácie. Príroda sa neraz stáva pre nás nedosiahnuteľná a vzdialená, táto kniha však pomôže každému opäť sa k nej priblížiť.

Ako sa čo robí – Oldřich Růžička,Alexandra Hetmerová

11.39 
Kniha pre najmladších čitateľov, ktorá im jednoducho, zrozumiteľne predstaví postup výroby vecí každodennej potreby. Názorné ilustrované postupy na šiestich veľkoformátových rozkladacích mapách. Viete, ako sa vyrába lyžica? Skôr, ako sa môže táto na pohľad obyčajná vec začať tvoriť, musí sa získať železná ruda, z ktorej sa vyrobí železo. Aby sa mohlo vyrábať železo, je potrebné vyťažiť uhlie a vápenec. Uhlie sa musí premeniť na koks, vyrobené železo treba zušľachtiť na oceľ a až tá sa potom môže tvarovať a lisovať do podoby lyžice. Aj taká zdanlivo jednoduchá vec ako lyžica zamestná veľa ľudí rôznych profesií a vyžaduje veľa dôležitých znalostí. Rovnaké je to napríklad pri výrobe chleba, trička alebo obyčajného pohára. Každú z týchto, na prvý pohľad obyčajných vecí, je možné vytvoriť len vďaka jednotlivým zložkám, z ktorých sa vyrába. Každú túto zložku je potrebné vyťažiť, získať, vyrobiť alebo iným spôsobom pripraviť. Aj keď je naša kniha o najvšednejších veciach dennej potreby, deti sa pri opisoch ich výroby dozvedia celý rad zaujímavých informácií.

Ó, azok a csodálatos állatok! Ébredező természet – Ágnes Telegdi

6.75 
E csodálatos természetmegfigyelő könyv a tavasz és a nyár legszebb pillanatait mutatja meg érdeklődő kis olvasóinak. Az éppen felcseperedő vadmalackák, az orgonalevélen álmodozó levelibéka, a legkorábban hazaérkező pacsirta, a szebbnél szebb színekben pompázó lepkék az ébredező természet pompázatos tavaszi világába kalauzolnak bennünket. A felcseperedő fecskefiókák, a sütkérező fali gyík, a mókás vidra és a többi állat pedig már nyári élményeket idéz. Egyéni hangvételű történetek a szerző varázslatos fotóival és festményeivel illusztrálva.

Ó, azok a csodálatos állatok! Állatkerti történetek – Ágnes Telegdi

6.75 
-Miért szeretnek a kaliforniai oroszlánfókák labdával játszani? -Hogyan lehet beleszeretni első pillantásra egy kaméleon kócos tekintetébe? -Miért nem szédül a lajhár, pedig hosszú órákat tölt fejjel lefelé függeszkedve a fán? Olvasd el ezt a vidám, érdekes és izgalmas könyvet, és mindenre választ kapsz. Emellett megismerkedhetsz a rendkívül ritka szibériai tigris életével, a barnamedvék hétköznapjaival, egy népes szurikáta család szokásaival. És ez még nem minden. További állatkerti állatok várnak rá, hogy megismerd őket. Ebben segítnek a szerző varázslatos, egész oldalas fotói és festményei.

Ó, azok a csodálatos állatok – Ágnes Telegdi

6.75 
"Varázslatos történetek a körülöttünk élő madárvilágról, a szerző saját természetfotóival illusztrálva. Az évszakok körforgását követi a könyv madárszemmel. A tavaszi fészekrakást a nyári cseperedő fiókák váltják, majd a költöző madarak őszi készülődése és indulása után az itt maradt, télre készülő madarakat követhetjük nyomon egészen közelről. Szürke gémek, füstifecskék, vadludak, cinegék mesélik el, miért is olyan csodálatos dolog madárnak lenni."

Poznávej rytířský hrad – Cordula Thörner

1.47 
Hrady chránily své obyvatele před každým nepřítelem. Žilo se v nich jinak, než se žije dnes. Kde spali? Co jedli? Jak si hrály děti? Pojďte s námi poznat historii starých hradů.

Poznávej moře – Cordula Thörner

1.47 
Proč nastává mořský odliv a příliv? Na pobřeží a v mořích žijí zajímavá zvířata. Moře dává obživu svým obyvatelům i rybářům. Pro nás ostatní je moře místem, kde se dá zažít spousta dobrodružství!

Junior Atlas sveta – Kolektív autorov

8.27 
Junior atlas sveta je určený pre deti od 6 do 10 rokov a je vhodnou pomôckou na rozširovanie si vedomostí doma aj v školskom prostredí. Tento nový Junior Atlas sveta pomocou úžasných farebných fotografií ľudí, miest a príhody sveta poskytuje vzrušujúci pohľad na súčasný svet. Obsahuje množstvo zrozumiteľných máp, nezabúda však ani na najnovšie fakty a čísla. - Pri každej krajine zobrazuje vlajku, hlavné mesto, rozlohu, počet obyvateľov, používané jazyky a menu. - Predstavuje názvy miest, riek, pohorí a iných prírodných útvarov. - Pri každom kontinente predstavuje typické živočíchy. - Venuje sa zvykom a tradíciám jednotlivých oblastí. - Základné informácie dopĺňa zaujímavými faktami, ktoré uvádza pod názvom "Vedeli ste?".

Ablak-zsiráf könyvek – Állatok

9.50 
Generációk nőttek fel az Ablak-zsiráf képes gyermeklexikonon. Alig van iskolai könyvtár, aminek polcain ne találnánk meg ezt a könyvet. Közben nagyot változott a világ körülöttünk. A gyerekek egyre több helyről egyre többféle információhoz jutnak, de az információk rendszerezésére, jelentésük széles körű megértésére alig van idő és alakalom. A Móra Ablak-zsiráf könyvei ebben, vagyis a világ jelenségeinek megértésében, az összefüggések felismerésében szeretnének a gyerekek segítségére lenni. A sorozat első kötetében az állatokról találhatnak változatos szócikkeket az alsó tagozatos olvasók. A kisiskolások nem csak egy-egy rovarról, hüllőről vagy emlősről szerezhetnek érdekes és izgalmas ismereteket, hanem arról a rendszerről is, amiben élnek.

Moja prvá kniha o zvieratách

8.08 
Bohato ilustrovaná knižka so 165 zvieratkami rozdelených podľa prostredia, v ktorom žijú.

Vieš to? Zaujímavosti z ríše zvierat – neuvedený,Monika Dénesová

5.99 
Vieš čo? - Ako chytí sova v tme svoju korisť? - Prečo jedna lastovička leto nerobí? - Ako sa orientujú vzdušní poštári? - Prečo má hniezdo salangy veľkú hodnotu? - Vie si dudok chochlatý postaviť hniezdo? - Jedia meňavky? - Spôsobujú choroby a predsa sú nenahraditeľné? - Je morská uhorka rastlina alebo živočích? - Koľko ramien má chobotnica?

Deduško, rozprávaj – Ladislav Špaček

7.99 
Slušné správanie je to najcennejšie, co môžu dat rodicia svojim detom. Naučiť ich pozdraviť, vhodne sa obliekať, správať sa zdvorilo na ulici, na návšteve, v reštaurácii, vypestovať v deťoch správne návyky, ako držať príbor, pohár, ako sedieť pri stole – to sú hodnoty, ktoré ich budú sprevádzať po celý život a do znacnej miery budú rozhodovať o tom, či Vaše deti budú raz úspešné vo svojej profesii I v osobnom živote. Rovnakú príležitosť ovplyvniť budúci život detí majú aj ich starí rodičia a učitelky v materských školách.

Staroveký Rím – Kolektív autorov,Monika Dénesová

5.12 
Nádherné kresby a poučné texty v tejto knihe vám pomôžu objaviť pôvod Ríma, Etruskov, mesto Kartágo, rímske vily a kúpele, život zemanov, kult bohov, dobyvačné výpravy Iulia Caesara a hry organizované v koloseu... Kniha ponúka čitateľom starším ako 8 rokov očarujúcu výpravu do sveta starovekého Ríma.

Staroveké Grécko – Kolektív autorov,Monika Dénesová

5.12 
Nádherné kresby a poučné texty vám pomôžu objaviť krétsku a mykénsku civilizáciu, zrod mestských štátov a demokracie, Homérove eposy, olympských bohov, olympijské hry, každodenný život Grékov a ich vojenskú techniku, výboje Alexandra Veľkého... Kniha ponúka čitateľom starším ako 8 rokov očarujúcu výpravu do sveta starovekého Grécka.

Úžasná príroda – Gábor Bakonyi

10.36 
Prečítaj si o viac ako 500 zvieracích druhoch. Každý opis je doplnený krásnymi ilustráciami. Na dvojstránkach sú zobrazené skupiny zvierat, ktoré spoločne nažívajú v jednom prostredí. Vo svojich predstavách môžeš precestovať celý svet. Obohať sa novými vedomosťami a zabávaj svojich kamarátov zaujímavosťami zo života zvierat.

Staroveký Egypt – Kolektív autorov

5.12 
Nádherné kresby a poučné texty nám pomôžu objaviť prvé dynastie, každodenný život a kultúru Egypťanov, ich úctu k bohom, náboženské povery a mumifikáciu, nádherné stavby, akými sú pyramidy a chrámy, respektíve veľkých faraónov a legendárne kráľovné... Kniha ponúka čitateľom starším ako 8 rokov očarujúcu výpravu do sveta starovekého Egypta.